top of page
helbild.jpg

Fanfiction

Skapad och framförd av Johanna Karlsson

Devised med Theodor Ryan

Ljus och videodesign: Theodor Ryan 

Produktion: Teaterambulansen och Johanna Karlsson

Teaterambulansen konstnärlig ledare: Irene Duckert

 

Konceptutveckling på residens hos Månteatern

Konstnärliga samtalspartners: Emma Hansson Löfgren och Sofia Smeds

Trailer: Magnus Göransson

Hon är både Julia och Romeo och Måns Zelmerlöw. Hon är en förälskad 12-åring och en 25-åring som sörjer att något har tagit slut.

Johanna Karlsson sänder live från scenen, projektionen fångar fotografier, textfragment och en glittrig häst i plast. Hon blir ihop, gör slut, återskapar förlorade minnen och klipper fram nya. 

 

Fanfiction är en en intermedial föreställning som handlar om fankultur och längtan efter den omöjliga kärleken. Genom fans-tematiken undersöks bland annat hur sociala medier och den fysiska distansen påverkar våra relationer och förälskelsen. 

Fanfiction är producerad i samarbete med Teaterambulansen.

Premiär september 2020 Gotland. 

Föreställningen har spelat på Stockholm Fringe Festival, för åk 7-9 på turné samt på Lahti Fringe Festival med stöd av Konstnärsnämnden.

Juryvald till Bibu 2022 . 

Juryns motivering:

Det är som att bjudas in till det mest privata tonårsrummet. En hemlig dagbok som skrivs i stunden, papperskollage som varsamt mejslas fram för att i nästa stund våldsamt klippas sönder. Med en projektor, mycket 90-talsnostalgi, humor och känsla men utan sentimentalitet växer en berättelse och en konstupplevelse sakta fram. Om bultande längtan efter kärlek och liv, om besatthet och om att skapa projektioner på andra för att hitta sig själv.

​​

bottom of page