top of page
visby walk 11 tyst reklam
visby walk 9 tyst reklam
visby walk 8 tyst reklam
visby walk 10 tyst reklam

Visby walk handlar om att se platser i staden på nya sätt och om spänningen i att kunna bli främmande inför det vardagliga. I hörlurar leds publiken genom Visby genom enkla instruktioner. De blir själva en del av föreställningen genom att lyssna, röra sig och fantisera. Tillsammans undersöker vi nya sätt att möta staden och dess historia. 

 

I hörlurarna finns en röst och 3-dimensionellt ljudlandskap som skärmar av från yttervärlden. Visby walk är en sinnlig, estetisk och gemensam upplevelse som ställer filosofiska frågor om hur vi människor uppfattar och tar till oss världen: om osynliga skeenden från historien som idag påverkar våra liv. Om vad vi gör med staden och vad staden gör med oss. 

Publiken kommer att uppleva saker och händelser som inträffar i staden idag, för länge sen och just bara i det ögonblick när dom passerar. I audiowalken byggs upplevelsen upp i mellanrummet mellan platsen, verket och den enskilda besökaren i ett gemensamt virtuellt utrymme som gör varje föreställning är unik. 

Av: Johanna Karlsson, Theodor Ryan och Irene Duckert

Regiassistent: Frida Mark-Nielsen

Ljud: Tim Bishop

Mimare: Meera Ryan

Publikguide: Marta Andersson-Larson, Siri Bengtén och Annelie Johansson.

Musiker: Embla Modigh, Ella Fris-Hansen, Minna Friis-Hansen, Jens Fris-Hansen, Lykke Friis-Hansen, Ibb Friis-Hansen, Alma Tibell, Ellinor Helling, Jacqueline Wallehed, Nathalie Jutterstedt, Linnea Tibell, Peter Alrikson, Håkan Renard, Anna karin Renard, Robert Nyström, Carina Ahlin Nyström och Patrik Silvereke

Medverkande: Thomas Lindgren, Anders Månsson, Hillevi Knutas, Alvar Knutas, Lovis Knutas, Max, Leif Wigsten och Jeremy Hardy

 

En produktion av Teaterambulansen tillsammans med Karlsson & Ryan​

I samverkan med Gotlands Museum

Med stöd av Konstnärsnämnden, Kulturrådet, Riksantikvarieämbetet, Stiftelsen DBW, Gotlandsfonden och Region Gotland

Tack till: Clemens Hotell och Sandkvie Studio

bottom of page